Ga naar de inhoud

Designer Liner Brown (SG 406)

 6,00 incl. btw

  • Kant-en-klare finerliner
  • 59 ml

1040°C oxidatie: Gebruik dit veelzijdige product om bruine fijne details: lijnen, stippen, letters etc., toe te voegen aan uw werken. Breng een (mat)transparant aan over de Designer Liner om deze veilig te maken voor servies.
1220°C oxidatie: Geen kleurverandering.

TIP: Gebruik SW-004 Zinc-Free Stoneware bij het aanbrengen van een transparant steengoedglazuur op werk dat tot 1220°C word gestookt.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1040°C oxidatie, met 1220°C oxidatie en met 1330°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

De metalen schrijfpunt zorgt voor maximale precisie bij het tekenen van ultra-fijne en brede lijnen, kalligrafie en ingewikkelde illustraties of gebruik een kwast voor een waterverf of ingewassen inkt effect. De designer Liner werkt het best op stabiele transparante/semi-transparante glazuren. Wanneer er geen glazuur over de Designer Liner is aangebracht zal deze mat zijn na het stoken.

Gebruik
Voorbereiding:  Voor het eerste gebruik is het belangrijk dat u eerst een gaatje in het plastic schroefkapje prikt met de metalen schrijfpunt. KNIP NIET in het plastic schroefkapje en maak het gat ook NIET groter dan de dikte van de metalen schrijfpunt. De metalen schrijfpunt is bedraad en zal precies passen op het puntje van het schroefkapje.

Toepassing: Schud het flesje goed, zodat de kleur ook volledig in de metalen schrijfpunt terecht komt. Knijp een klein beetje product uit het flesje, op een stukje keukenpapier. Druk geleidelijk op het flesje terwijl u begint met illustreren. Breng Designer Liner aan op biscuit of ongebakken stabiel glazuur en breng dan als laatst nog een transparant glazuur aan. Stook de geglazuurde werken op 1000-1060°C voor aardewerk of tot 1220 voor steengoed.
Designer Liner is voedselveilig wanneer er een transparante glazuur over aangebracht is. Ook is Designer Liner, AP niet-toxisch en niet gevaarlijk wanneer deze onder normale omstandigheden wordt gebruikt.

Bewaren: Wanneer u de Designer Liner vaak zult gebruiken, zal u deze waarschijnlijk liever bewaren met de metalen schrijfpunt nog vast aan het flesje. Bij de Designer Liner is ook een metalen pinnetje geleverd, het is belangrijk dat deze dan in de metalen schrijfpunt wordt geplaatst, zodat de schrijfpunt niet verstopt raakt. Een andere manier van bewaren is om de metalen schrijfpunt los te maken van het flesje en het witte plastic kapje weer op het flesje te schroeven. De metalen schrijfpunt dient dan schoon te worden gemaakt door deze te weken in warm water. In beide gevallen is het belangrijk dat er weinig lucht bij het glazuur in het flesje kan komen. Bewaar de Designer Liner ook altijd bij kamertemperatuur.

Niet alle Designer Liners zijn geschikt om tot 1220°C te stoken. Kijk wat de resultaten zijn bij Cone 6 (1220°C) in de afbeeldingen en voer zelf testen uit.

Gewicht 0,114 kg
Categorie

Jungle Gems, Mayco Stoneware Classic

Hoeveelheid

59 ml, 473 ml