Ga naar de inhoud

Cordovan (SW 128)

 21,60 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml pint

1220°C oxidatie: Cordovan is een rijke bordeauxrode semi-glanzende glazuur bij het stoken tot cone 5 of 6. Op witte en rode kleilichamen zorgt dit glazuur voor een baksteenrood of ijzerrood resultaat.
1305°C reductie: De kleur veranderd naar een metallic donkergrijs met koper/zwarte vlekken.

TIP: Twee lagen van dit glazuur zou al genoeg moeten zijn voor een dekkend dieprood resultaat. Bij het aanbrengen van dunne lagen, is er wellicht nog wel een derde laag nodig.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken. Bij de matte steengoedglazuren van Mayco is een dikke glazuurlaag benodigd voor een goed resultaat.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Matte

Kleur

Blauw

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe