Ga naar de inhoud

Weathered Blue (SW 136)

 18,90 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Weathered Blue is gemaakt voor het creëeren van verschillende blauw tot witte tinten afhankelijk van de hoeveelheid aangebrachte glazuur. Eén laag glazuur zal een luchtblauwe matte finish geven met een klein beetje wit. Hoe meer lagen glazuur, hoe meer wit er zichtbaar zal worden.
1305°C reductie: De tinten offwhite worden donkerder.

TIP: Wanneer dit glazuur met een kwast wordt aangebracht, kunnen de kwaststrepen in het eindresultaat zichtbaar zijn. Om dit te voorkomen adviseert Mayco® om de lagen in verschillende richtingen aan te brengen met de kwast. Wanneer er genoeg lagen zijn aangebracht voor een dekkend resultaat, zal onderliggende textuur toch nog goed zichtbaar zijn.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe