Ga naar de inhoud

Olivine (SW 127)

 18,90 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Olivine is een roestig ogende glanzende glazuur, waarin ook verschillende tinten groen naar voren komen. Minder lagen van dit glazuur resulteert in een groen met bruin resultaat. Met genoeg lagen (3+) kan dit glazuur een metallic groen, lusterachtig, resultaat geven.
1305°C reductie: De kleur vlakt af en de warme ondertonen worden zichtbaar.

TIP: Hoe minder lagen van dit glazuur, hoe groener het resultaat zal worden. Hoe meer lagen van dit glazuur wordt opgebracht, hoe bruiner het gebakken resultaat zal zijn. Een koelere stook zal een dieper bruin resultaat geven met minder kleurvariatie. Wanneer u het resultaat té bruin vindt raad Mayco® aan de werken nogmaals te stoken.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe