Ga naar de inhoud

Speckled Plum (SW 113)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie:  Speckled Plum geeft een rood bruine glanzende kleur bij een dunne aangebracht glazuurlaag. Bij drie tot vier aangebrachte glazuurlagen verandert dat naar een kastanjebruin-mauve kleur. Een dikkere glazuurlaag kan ook resulteren tot rood bruine spikkels in combinatie met bepaalde kleisoorten. Dit glazuur ‘loopt’, maar je zult hem bij een 1220°C stook niet snel op je ovenplaat vinden.
1305°C reductie: De kleur wordt donkerder.

TIP: Bij een dunne laag glazuur zal het gebakken resultaat van deze glazuur meer donkerbruin en rood zijn. Daarentegen wordt de glazuur opaak en kastanjebruin/mauve kleurig bij een dikkere aangebrachte glazuurlaag.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe