Ga naar de inhoud

Maycoshino (SW 122)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Maycoshino is variërende ijzeren glazuur met verscheidene subtiele kleurverschillen. Het dun aanbrengen van dit glazuur resulteert in een rijk, ijzerbruin. Wanneer er meer lagen worden aangebracht zal de gestookte kleur lichtere, crèmige kleurtinten laten zien, wat lijkt op de traditionele Japanse shino glazuren. Dit glazuur geeft altijd een prachtig resultaat, ongeacht de kleur van de klei of mogelijk textuur.
1305°C reductie: De kleur veranderd naar een donkerder grijs/bruin.

TIP: Eén laag van dit glazuur creëert een stabiel dekkende roodbruine kleur. Het aanbrengen van twee lagen resulteert in een creme-bonte kleur dat ook breekt op textuur. Drie lagen van dit glazuur zorgt voor meer van de crèmekleur op de roodbruine basis.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe