Ga naar de inhoud

Light Magma (SW 405)

 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml pint

1220°C oxidatie: Light Magma is een zandkleurig glazuur met veel textuur, waardoor een ruig, krater effect ontstaat. Hoe meer er van dit glazuur wordt aangebracht, hoe meer textuur er op het oppervlak zal ontstaan.
1305°C reductie: De kleur veranderd naar een crème grijs. De textuur wordt een beetje vlakker.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Magma is speciaal ontwikkeld voor het verkrijgen van ruig textuur met een krater effect. Hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer textuur er ontstaat. Magma kan direct op bisque worden aangebracht of in combinatie met andere mid-range glazuren. De hoeveelheid textuur en kraters is inherent aan de hoeveelheid opgebracht Magma. Weinig Magma zorgt voor een gladder oppervlak met weinig kraters, veel Magma zorgt voor meer grove kraters.

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,907 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,2 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe