Ga naar de inhoud

Landslide (SW 188)

 21,60 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Landslide is een zacht matte, rijke bruine glazuur. Dit glazuur kleurt glanzend donkerbruin waar het poelt en breekt op textuur.
1305°C reductie: De kleur krijgt nog meer verschillende tinten bruin. Het glazuur breekt donkerrood/bruin op textuur en kleurt oranje en goud waar het glazuur poelt of dikker is aangebracht.

Tip: Dit glazuur kan erg instabiel zijn qua beweging. Breng minder glazuur aan richting de onderkant op verticale werken, om te voorkomen dat tijdens het stoken dit glazuur van de werken op uw ovenplaat loopt.

NB: Dit glazuur wordt afgeraden om te gebruiken voor servies in verband met duurzaamheid van het oppervlak.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe