Ga naar de inhoud

White Cobblestone (SG 202)

 5,60 incl. btw

  • Kant-en-klare kwastglazuur
  • 118 ml

1040°C oxidatie: Een wit gebroken verhoogd patroon zal zichtbaar worden, waarbij het onderliggende glazuur in de breuken zichtbaar is.
1220°C oxidatie: Het glazuur zal gaan bollen aan het oppervlak. Wanneer de Cobblestone over een ander glazuur is aangebracht, dan zal het textuur uitvlakken met het glazuur waardoor de scheuren minder zichtbaar worden.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1040°C oxidatie en met 1220°C oxidatie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Cobblestones creeëren een textuur oppervlak wanneer deze worden gestookt. Breng de Cobblestones over een andere glazuur aan, dan zal tijdens het stoken een opgehoogd, gebroken/gescheurd textuur verschijnen. In de scheuren zal de onderliggende glazuur zichtbaar worden.

Gebruik
Schud 5-6 seconden goed voor gebruik. Plaats wat glazuur op een palette en breng met een zachte waaierkwast 2 lagen aan op uw werk. Breng de tweede laag aan terwijl de eerste nog vochtig is (het is erg belangrijk dat deze nog niet droog is!). Het scheurpatroon wordt bepaald door de richting waarin de glazuur word aangebracht. Grote scheuren ontstaan bij het aanbrengen van meer product, kleine scheuren bij het aanbrengen van weinig product. Als u te weinig product aanbrengt zullen er geen scheuren zichtbaar worden. Het opnieuw aanbrengen van dit glazuur, bij een nieuwe stook, zal helaas niet helpen.

Stook de Cobblestone op Cone 06 (1020°C).

Gewicht 0,114 kg
Categorie

Jungle Gems, Mayco Stoneware Classic

Hoeveelheid

59 ml, 473 ml