Ga naar de inhoud

Wax Resist

 4,99 incl. btw

Wax Resist is een, op water gebaseerde coating, waardoor glazuur wegtrekt van het oppervlak en voorkomt dat glazuur op de aangebrachte plek, zal hechten. Tijdens het stoken brand de Wax Resist weg en blijft het onderliggende oppervlak over zoals het was, voordat de Wax Resist werd aangebracht.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Wax Resist kan worden gebruikt met zowel glazuur als onderglazuur, gekwast en gedipt. Een veelgebruikte toepassing van Wax Resist is het aanbrengen op de voet van je werk bij het dippen in glazuur en voor het decoreren en ontwerpen met glazuur.
De Wax Resist is blauwgroen gekleurd, zodat je goed kunt zien waar je hem aanbrengt. Deze kleur brand ook volledig weg tijdens het stoken.

Gebruik
Breng 1 genereuze laag Wax Resist aan. Wanneer er 1 laag is aangebracht, zal een tweede laag niet meer hechten.
De aangebrachte laag Wax Resist kan alleen verwijderd worden door deze weg te stoken. Wanneer glazuur is aangebracht over de Wax Resist met daaronder een ongebakken glazuur, dan moeten enig overgebleven glazuurdruppeltjes op de Wax Resist worden verwijderd voordat het stuk word gestookt. Je kunt de druppels weghalen door voorzichtig met een vochtige spons over de Wax Resist te vegen/sponsen.

Let op! Glazuurdruppels die voor het stoken nog op de Wax Resist aanwezig zijn, zullen tijdens het stoken toch op de klei smelten.

 

Mayco raad aan om voor gebruik van Wax Resist de kwast of spons te verzadigen met brush cleaner. Verwijder vervolgens het teveel aan brush cleaner en breng dan de Wax Resist aan. Is de Wax Resist opgedroogd aan je kwast of spons, dan kun je proberen dit eraf te krijgen met een beetje terpentine.

Gewicht 0,115 kg
Categorie

Overige benodigdheden