Ga naar de inhoud

White Mudcrack (SW 403)

 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml pint

1220°C oxidatie: White Mudcrack is een glazuur met veel witte textuur, met een craquelé effect. Hoe meer er van dit glazuur wordt aangebracht, hoe meer textuur er op het oppervlak zal ontstaan.
1305°C reductie: De kleur van het textuur blijft wit. De textuur wordt vlakker.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mudcrack is speciaal ontwikkeld voor het verkrijgen van veel textuur met een craquelé effect. Hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer textuur er ontstaat. Mudcrack kan direct op bisque worden aangebracht of in combinatie met andere mid-range glazuren. Op de afbeeldingen van dit product, ziet u Mudcrack direct aangebracht op bisque. Bij te veel lagen opgebracht Mudcrack kan het glazuur loslaten op het nog ongebakken bisque-werk. Wanneer Mudcrack erg dik is in het potje, zal roeren en schudden zorgen voor verdunning. De hoeveelheid textuur en craquelé is inherent aan de hoeveelheid opgebracht Mudcrack. Weinig Mudcrack zorgt voor een gladder oppervlak en fijne craquelé, veel Mudcrack zorgt voor grove craquelé en veel textuur.

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,907 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,2 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe