Ga naar de inhoud

Riptide (SW 195)

 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Riptide is een satijn-matte, dekkende, turquoise/groene glazuur met verschillende donker en lichtblauw/groene tinten. Dit glazuur breekt op textuur en krijgt een glans op plekken waar veel glazuur samenkomt/dik is aangebracht.
1305°C reductie: De kleur veranderd naar grijs met verschillende wit/turquoise tinten. Het glazuur blijft stabiel.

TIP: Dit glazuur is stabiel, maar bij een dikke applicatie kan deze tijdens het stoken wel gaan lopen. kan tijdens het stoken erg gaan lopen. Hoe meer glazuur er wordt aangebracht, hoe meer kleurschakeringen er zichtbaar zullen worden. Mayco beveelts aan om alle matte glazuren te stoken op 1220°C, zodat de satijn-matte afwerking zich goed ontwikkeld.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe