Ga naar de inhoud

Peppered Plum (SW 191)

 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Peppered Plum is een wijnrode, glanzende, dekkende glazuur met kleine zwarte en grote wijnrode kristallen. Deze glazuur breekt op textuur met een warme taupekleurige tint.
1305°C reductie: De glazuur wordt donkerder en de kristallen worden zachter. De grote kristallen verkleuren naar een dekkend rode kleur. Mayco beveelt een lichte applicatie aan.

TIP: SW-113 Speckled Plum is de basisglazuur van Peppered Plum. Voor een effect met minder kristallen wordt aangeraden om 2 lagen SW-113 Speckled Plum aan te brengen en vervolgens 1 laag SW-191 Peppered Plum. Peppered Plum is een stabiel glazuur, ook bij dikke applicatie. Het licht aanbrengen van Peppered Plum zal resulteren in een homogene wijnrode kleur, waar de warme taupekleurige tinten zullen ontwikkelen. Hoe dikker de aanbreng van dit glazuur, hoe meer taupekleur zich zal ontwikkelen.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe