Ga naar de inhoud

Moonscape (SW 147)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Moonscape is een grijs tot witte glazuur met zwarte kristallen. Eén laag van dit glazuur zal resulteren in een mat grijze finish met een beetje wit en weinig kristallen. Bij drie of meer lagen zal er meer wit en meer kristallen zichtbaar worden. Wanneer dit glazuur tot Cone 5 gestookt wordt zal dit een glazuur geven dat breekt op textuur met een matte sepia finish.
1305°C reductie: De offwhite kleur wordt donkerder. Het grijs kleurt blauw en de kristallen smelten.

TIP: SW-137 Storm Gray is the base glaze. For a lighter crystal effect, you may try applying two coats of SW-137 Storm Gray with a third coat of SW-147 Moonscape.

TIP: Dit glazuur heeft SW137 Storm Gray als basisglazuur. Voor een effect met minder kristallen, kunt u proberen eerst twee lagen Storm Gray aan te brengen en een derde laag met Moonscape. De kristallen in Moonscape zinken naar de bodem. Zorg er daarom voor dat u goed roert tijdens het gebruik of giet het glazuur uit op een schoteltje, zodat u de kristallen preciezer kunt aanbrengen.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe