Ga naar de inhoud

Wrought Iron (SW 111)

 18,90 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml pint

1220°C oxidatie: Wrought Iron lijkt erg veel op een oil-spot glazuur. Dit glazuur creëert een gebroken zwarte glans-matte afwerking. Een speciale stooktechniek voor het verkrijgen van het oil-spot effect is hierbij niet nodig, in tegenstelling tot andere oil-spot glazuren. Twee lagen Wrought Iron aanbrengen en tot 1220°C oxidatie stoken is alles!
1305°C reductie: Kleur verandert naar een donkere metallic grijs.

TIP: Een dunnere aanbreng van dit glazuur zorgt voor een bruiner resultaat. Hoe meer glazuur er wordt aangebracht, hoe zwarter het resultaat. Dit glazuur geeft niet een volledig mat resultaat, eerder glans met een matte finish. Door het hoge aandeel mangaan in dit glazuur is het mogelijk dat er blaasjes ontstaan in combinatie met gespikkelde klei.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken. Bij de matte steengoedglazuren van Mayco is een dikke glazuurlaag benodigd voor een goed resultaat.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Matte

Kleur

Zwart, Grijs, Bruin

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe