Ga naar de inhoud

Rusted Iron (SW 175)

 21,60 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Rusted Iron is een semi-matte glazuur met oranje en bruine tinten. De kleurtinten zijn afhankelijk van de hoeveelheid opgebracht glazuur. Hoe meer lagen glazuur, hoe meer dekkend en homogener de kleur zal zijn. Bij één tot twee lagen glazuur, zal het oppervlak zachter zijn en de kleur donkerder uitvallen. Bij meer lagen zal het resultaat metallic matte worden.
1305°C reductie: De oranje/koperkleurige kristallen komen meer naar voren. Op deze temperatuur beweegt dit glazuur meer.

TIP: Dit glazuur is niet stabiel. Wanneer u deze glazuur op een verticaal werk gebruikt, zorg er dan voor dat er minder glazuur op het werk wordt aangebracht richting de onderkant, zodat er minder kans is dat het glazuur van het werk af, op de ovenplaat loopt. Te veel van dit glazuur opbrengen kan ook pinholes veroorzaken.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe