Ga naar de inhoud

Rose Quartz (SW 198)

 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Rose Quartz is een dekkende roze glanzende glazuur met verschillende donker en lichtroze tinten. De kleurtinten zijn afhankelijk van de hoeveelheid opgebracht glazuur. Dit glazuur breekt op textuur. Pastelroze microkristallen kunnen zich ontwikkelen aan het oppervlak.
1305°C reductie: De kleur wordt donkerder, veranderd naar een stoffige rose met rode, mauve tinten en witte microkristallen. Op textuur breekt de glazuur mauve grijs.

TIP: Dit glazuur kan tijdens het stoken erg gaan lopen, houdt dat in gedachte bij het opbrengen. Te veel van dit glazuur opbrengen kan ook leiden tot glazuurfouten in het oppervlak. Dun opbrengen van dit glazuur kan resulteren in een felroze kleur met meer kleurschakeringen wanneer er iets meer glazuur wordt opgebracht. Het ontwikkelen van de microkristallen kan worden bevorderd door het snel laten koelen van de stookoven.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe