Ga naar de inhoud

Pink Opal (SW 251)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Pink Opal is een woestijn roze glanzende glazuur. Eén laag van dit glazuur zal resulteren in het meest doorzichtige resultaat. Hoe meer lagen er worden opgebracht, hoe meer paars-roze en dekkend het glazuur zal worden. Het glazuur breekt transparant op textuur.
1305°C reductie: Het roze vervaagd compleet, waardoor er een transparant glanzend glazuur overblijft dat wit kleurt, waar het glazuur poelt.

TIP: Verticale werken zorgen ervoor dat dit glazuur kan vloeien, waardoor een semi-transparant roze laag ontstaat. Textuur en eigenschappen van het onderliggende kleilichaam zullen zichtbaar blijven. Eén tot twee lagen glazuur zullen een glanzend transparant resultaat geven. Drie of meer lagen zullen zorgen voor het uitvloeien van een lichtroze kleur. Bij het aanbrengen van een aantal lagen kan textuur minder zichtbaar worden.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe