Ga naar de inhoud

Speckled Pink A Dot (SP 270)

 13,00 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 237 ml

1040°C oxidatie: Speckled Pink A Dot is een zeer gepigmenteerd stroperige glanzend zuurstokroze Stroke & Coat glazuur met blauwe spikkels, die gebruikt kan worden voor penseelstreken of om je werk een volledig dekkende laag te geven. Het opbrengen van één laag Speckled Pink A Dot zal een transparante finish geven. Hoe meer lagen er worden opgebracht, hoe meer dekkend het resultaat zal zijn. Voor volledige dekking raad Mayco® aan om twee tot drie lagen van dit glazuur aan te brengen.
1220°C oxidatie:
De kleur vervaagt bijna volledig. De spikkels vervagen en vloeien uit.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1040°C oxidatie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Beschikbaar via nabestelling

Speckled Stroke & Coat® glazuren, zijn een aanvullend product op de o zo populaire gewone Stroke & Coat® glazuren. De toevoeging van kleine kleurspikkels aan een basisglazuur, geeft een speels effect aan je werk, zonder dat je bang hoeft te zijn dat de spikkels smelten of lopen bij het stoken rond 1000ºC.

Mayco Stroke & Coat is het meest veelzijdige product in de glazuurwereld. Het kan worden aangebracht op natte klei, aardewerk bisque en steengoed bisque. De Stroke & Coat glazuren kunnen worden gestookt van 1020 tot 1330 °C, in reductie en oxidatie en kunnen decoratief op alle manieren worden ingezet die je je kunt bedenken. Gebruik de Stroke & Coat glazuren om gedetailleerde, intrigerende ontwerpen aan te brengen op je werken. Meerdere Stroke & Coat glazuren kunnen over elkaar worden opgebracht, zonder dat de glazuren gaan lopen tijdens het stookproces. De Stroke & Coat glazuren kunnen ook worden gebruikt voor de majolica techniek, ook dan zullen ze stabiel blijven en zullen de kleuren niet met elkaar vermengd raken. De Stroke & Coat glazuren kunnen wel gemengd worden, voordat deze op het werk worden aangebracht, om zo nog meer kleuren te creëeren.
Verdunnen met water, om zo een waterverf effect te krijgen of het glazuur te kunnen inwassen, behoort ook tot de mogelijkheden met de Stroke & Coat glazuren. De kleuren van de ongebakken Stroke & Coat glazuren komen overeen met het gebakken resultaat, zo kan de keramist tijdens het glazuren goed zien hoe het eindresultaat zal worden.
Door hun veelzijdigheid, zijn de Stroke & Coat glazuren, het ideale product voor ateliers, scholen, keramisten en beeldende kunstenaars.

NB:
De Stroke en Coat glazuren leveren altijd een glanzend resultaat na het bakken.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen een meer tot volledig dekkend resultaat geven.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 6,5 × 6,5 × 8,5 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe

Andere suggesties…