Ga naar de inhoud

Light Flux (SW 401)

 7,70 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 118 ml

1220°C oxidatie: Light Flux is een doorzichtig crèmekleurig glazuur. Dit glazuur geeft mooie effecten in combinatie met andere glazuren, maar let op! dit glazuur kan flink bewegen in combinatie met andere glazuren of bij het dik aanbrengen.
1305°C reductie: Op deze temperatuur zal dit glazuur meer bewegen en meer transparant worden.

TIP: Voor de proeftegeltjes op de afbeeldingen is de Light Flux aangebracht over SW119 Cinnabar.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Flux is een vloeiende glazuur speciaal ontwikkeld om te combineren met ander steengoed glazuren, zodat het ontstaan van effecten, reacties en meer beweging gestimuleerd worden. Breng twee tot drie lagen Flux aan, boven of onder, een mid-range glazuur om verborgen kleuren zichtbaar te maken. Flux kan worden aangebracht met een kwast en met een spons. Hoe dikker de Flux wordt aangebracht, hoe meer de glazuren tijdens het stoken zullen bewegen.

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,340 kg
Afmetingen 6,5 × 6,5 × 8,0 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe

Grootte

117 ml, 437 ml