Ga naar de inhoud

Tiger’s Eye (SW 112)

 18,90 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Tiger’s Eye geeft een glanzende diep bruinrode tot amber kleur, afhankelijk van de aangebrachte glazuurdikte. Eén tot twee glazuurlagen zullen een bruin en rood resultaat opleveren. Drie tot vijf lagen glazuur zullen het glazuur meer laten ‘lopen’ en meer kleurvariatie geven.
1305°C reductie: De kleur wordt donkerder.

TIP: Bij een dunne laag glazuur zal het gebakken resultaat van deze glazuur meer donkerbruin en rood zijn. Daarentegen wordt de glazuur lichter bruin en opaak bij een dikkere aangebrachte glazuurlaag. Tiger’s Eye loopt over in andere glazuren wanneer je deze eronder of erboven aanbrengt.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe