Ga naar de inhoud

Root Bear (SW 203)

 18,90 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Root Bear is een doorzichtige rijke bruine glanzende glazuur. De kleurtinten zijn afhankelijk van de hoeveelheid opgebracht glazuur. Hoe meer lagen glazuur, hoe dieper de kleur zal zijn. Het glazuur blijft echter ook bij meer lagen doorzichtig. Bij één tot twee lagen glazuur, zal er meer van het onderliggende kleilichaam zichtbaar zijn.
1305°C reductie: De kleur word donkerder.

TIP: Bij één laag glazuur, zal vooral het onderliggende kleilichaam zichtbaar zijn met een laagje glans en een beetje kleur. Hoe meer lagen glazuur, hoe dieper de bruine kleur. Bij meer dan drie lagen zal het resultaat iets minder transparant zijn. Bij het aanbrengen van meer lagen kan het glazuur meer gaan bewegen tijdens het stoken.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe