Ga naar de inhoud

Passionflower Purple (SW 190)

 24,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Passionflower Purple is een diep paarse, glanzende, dekkende glazuur met verschillende blauwe, groene en gele kristallen.
1305°C reductie: De glazuur wordt semi-transparant en verkleurd naar verschillende blauwtinten. Het glazuur breekt lichter op textuur en de kristallen worden zachter en lichter. De glans blijft.

TIP: SW-134 Eggplant is de basisglazuur van Passionflower Purple. Voor een effect met minder kristallen wordt aangeraden om 2 lagen SW-134 Eggplant op te brengen en vervolgens 1 laag SW-190 Passionflower Purple. Passionflower Purple is een stabiel glazuur, ook bij dikke applicatie.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe