Ga naar de inhoud

Eggplant (SW 134)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml pint

1220°C oxidatie: Eggplant is een dekkende glanzende paarse glazuur. Het aanbrengen van drie lagen zorgt voor een stabiele paarse finish. Minder lagen aanbrengen kan resulteren in een blauw-grijze kleur. Eggplant breekt over textuur ook in een blauw-grijze kleur.
1305°C reductie: De kleur veranderd naar blauw.

TIP: A light blue can form on top of Eggplant where it pools; surface textures also encourage the glaze to break blue. It is beautiful used in combination with other glazes.

TIP: Waar Eggplant dikker is kan een lichtblauwe kleur bovenop het paars zichtbaar worden. Op textuur breekt Eggplant vaak ook in een blauwe kleur. Eggplant maakt mooie combinaties met andere glazuren.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken. Bij de matte steengoedglazuren van Mayco is een dikke glazuurlaag benodigd voor een goed resultaat.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Matte

Kleur

Blauw

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe