Ga naar de inhoud

Blue Opal (SW 252)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Blue Opal is een semi-transparant tot volledig dekkend blauwe glanzende glazuur. Eén laag van dit glazuur zal resulteren in het meest transparante resultaat. Hoe meer lagen er worden opgebracht, hoe meer blauw en dekkend het glazuur zal worden. Het glazuur breekt grijsblauw op textuur.
1305°C reductie: Het glazuur wordt meer transparant. Bij flinke reductie kunnen er ook rode vlekjes ontstaan.

TIP: Eén tot twee lagen glazuur op een donkere kleilichaam zullen een transparant groenblauwe kleur geven met een glanzende afwerking. Op een lichte kleilichaam zal het resultaat meer transparant zijn met een glanzende finish. Drie of meer lagen zullen zorgen voor het uitvloeien van een lichtblauwe kleur. Bij het aanbrengen van een aantal lagen kan textuur minder zichtbaar worden.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe