Ga naar de inhoud

Copper Wash (SW 304)

 6,50 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 118 ml

1220°C oxidatie: Copper Wash is een matte metallic glazuur. Dit glazuur breekt groen op textuur. Copper Wash kan minder stabiel worden wanneer er meerdere lagen worden opgebracht of door te combineren met andere glazuren.
1305°C reductie: Bij flinke reductie kunnen er verschillende tinten rood zichtbaar worden. Op deze temperatuur kan dit glazuur textuur ontwikkelen. Stabiliteit kan minder worden.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Beschikbaar via nabestelling

Washes zijn multifunctionele producten met eindeloze mogelijkheden. Ze kunnen alleen gebruikt worden en in combinatie met ieder andere glazuur, van laag-stook (aardewerk glazuur) tot hoog-stook. Oorspronkelijk werden washes gebruikt om in textuur te vegen, zodat de textuur werd geaccentueerd.

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,340 kg
Afmetingen 6,5 × 6,5 × 8,0 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe