Ga naar de inhoud

Green Opal (SW 253)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Green Opal is een felgroene glanzende glazuur. Eén laag van dit glazuur zal resulteren in een semi-dekkend geelgroen resultaat. Hoe meer lagen er worden opgebracht, hoe groener en meer dekkend het glazuur zal worden. Bij genoeg lagen zal het groen gaan vloeien.
1305°C reductie: De kleur wordt lichter en het glazuur wordt meer transparant.

TIP: Donkere kleilichamen geven dit glazuur een fosforescerend effect. Green Opal reageert ook met kleilichamen die mangaan bevatten, wat resulteert in bruine strepen. Eén tot twee lagen glazuur zullen een transparant groene kleur geven met een glanzende afwerking. Drie of meer lagen zullen zorgen voor het uitvloeien van een lichtgroene kleur. Bij het aanbrengen van een aantal lagen kan textuur minder zichtbaar worden.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Beschikbaar via nabestelling

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe