Ga naar de inhoud

Emerald (SW 210)

 24,20 incl. btw

  • Kant-en-klaar kwastglazuur
  • Veilig voor serviesgoed
  • 473 ml Pint

1220°C oxidatie: Emerald is een doorzichtige groene glanzende glazuur. De kleurtinten zijn afhankelijk van de hoeveelheid opgebracht glazuur. Hoe meer lagen glazuur, hoe dieper de kleur zal zijn. Het glazuur blijft echter ook bij meer lagen doorzichtig. Bij één tot twee lagen glazuur, zal er meer van het onderliggende kleilichaam zichtbaar zijn. Emerald is een stabiel glazuur.
1305°C reductie: De kleur wordt rood bij flinke reductie.

TIP: Bij één laag glazuur, zal vooral het onderliggende kleilichaam zichtbaar zijn met een laagje glans en een beetje kleur. Hoe meer lagen glazuur, hoe dieper de groene kleur. Bij meer dan vier lagen zal het resultaat iets minder transparant zijn.

De tegeltjes op de afbeeldingen zijn liggend gestookt op een witte klei tot 1220°C oxidatie en 1305°C reductie.
De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Mayco steengoedglazuren bieden diepte, finesse en betrouwbaarheid voor keramisten die werken met midden-range tot hoog-stook temperaturen. De meeste Mayco steengoedglazuren breken over textuur, waardoor ook secundaire kleuren en tinten naar voren komen. De keus van kleilichaam, dikte van de glazuur aanbreng, het stookproces en de stooktemperatuur zijn allen van invloed op het eindresultaat.

Mayco steengoedglazuren kunnen worden gestookt van 1196°C tot 1305°C (Cone 5 tot Cone 10).

NB:
Bij gebruik van dit glazuur op zichzelf, ontstaat er al een prachtige kleurenvariatie.
Eén laag zal een wat transparant resultaat opleveren, twee tot drie lagen zullen meer diepte geven aan de kleur en het resultaat minder transparant maken.

Gewicht 0,910 kg
Afmetingen 9,5 × 9,5 × 10,8 cm
Categorie

Steengoed, Mayco Stoneware Classic

Kleur

Bruin, Rood

Veiligheid

Veilig voor serviesgoed, Dinnerware safe